Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Διαδηλώσεις στο Σικάγο μετά τη δολοφονία άνδρα από την αστυνομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδηλώσεις στο Σικάγο μετά τη δολοφονία άνδρα από την αστυνομία

Φωτογραφία αρχείου

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το Σάββατο στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, όπου κατοικούν κυρίως Αφροαμερικάνοι, μετά τη δολοφονία ένός άνδρα, για τον οποίο σύμφωνα με την αστυνομία,«υπήρχαν υποψίες» ότι έφερε πυροβόλο όπλο.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και την ηλικία του άνδρα που πυροβολήθηκε, ούτε εάν πρόκειται για Αφροαμερικανό.

Ομάδα περίπου 150 κατοίκων φώναζαν «δολοφόνοι», απευθυνόμενοι στην αστυνομία σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πέταξαν πέτρες, μπουκάλια ενώ επιτέθηκαν και σε περιπολικά κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους, τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα περιπολικό υπέστη ζημιές. Συνελήφθησαν τέσσερις διαδηλωτές.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τη δολοφονία πέραν όσων αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία γύρω στις 17:30 του Σαββάτου (τοπική ώρα), αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή είδαν έναν άνδρα «που έφερε τα χαρακτηριστικά ενόπλου».

Ο επικεφαλής περιπολιών στην αστυνομία του Σικάγο, Φρεντ Γουόκερ, δήλωσε στους New York Times ότι οι αστυνομικοί είδαν να προεξέχει κάτι από το παντελόνι του άνδρα και θεώρησαν ότι πρόκειται για όπλο. Όταν τον προσέγγισαν, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι «πήγε να πιάσει το όπλο».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Σικάγο ανέφερε ότι «ακολούθησε ένοπλη σύγκρουση με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του και να τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη». Οι αρχές βρήκαν στο σημείο «ένα όπλο και δύο γεμιστήρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL