Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντ.Πεσκόφ: Στόχος του ΝΑΤΟ η αντιπαράθεση με τη Ρωσία

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Β.Πούτιν, το ΝΑΤΟ είναι «προϊόν του Ψυχρού Πολέμου». Η σύνοδο κορυφής της Βορειοατλανικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες, μπορεί να είναι δυσκολότερη από τη συνάντηση με τον Β.Πούτιν, την ερχόμενη Δευτέρα, δηλώνει ο Ντ.Τραμπ

Ως «προϊόν του Ψυχρού Πολέμου» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ το Κρεμλίνο, στόχος του οποίου είναι η «αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δε θέλει να παρέμβει στα της Συνόδου Κορυφής της βορειοατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη ανησυχούν ότι θα βρεθούν κάτω από την πίεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαιτεί τον καταμερισμό του οικονομικού βάρους της Συμμαχίας.

«Οι μεταξύ τους διαφορές δεν μας αφορούν. Η σχέση μας με το ΝΑΤΟ είναι σε όλους γνωστή. Αυτή η συμμαχία είναι προϊόν του Ψυχρού Πολέμου και της αντιπαράθεσης που υπήρχε εκείνη την εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντ.Πεσκόφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η Συμμαχία -να διευρυνθεί προς τα σύνορα της Ρωσίας και να αναπτύξει στρατιωτικές υποδομές κοντά στη ρωσική επικράτεια- επιβεβαιώνουν κάθε φορά την ουσία αυτής της συμμαχίας. Πρόσθεσε τέλος, ότι παρ' όλα αυτά η Ρωσία διατηρεί ακόμα «αρκετά μέτριες επαφές» με το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι την ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή ακόμα και από την ίδια την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και υπάρχει και ο Β.Πούτιν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής του περιοδείας λίγο πριν την αναχώρησή του. «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε».

Ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας ανταγωνιστή τον Ρώσο πρόεδρο, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει εάν είναι φίλος ή εχθρός.

Ερωτηθείς για το εάν η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία εν μέσω κρίσης για τα σχέδια του Brexit, ο Ντ.Τραμπ αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτική κρίση αλλά δήλωσε ότι εξαρτάται από τον βρετανικό λαό να αποφασίσει εάν η Μέι θα παραμείνει στην εξουσία.

«Αυτό εξαρτάται από τον λαό. Τα πάω πολύ καλά μαζί της, έχω μια πολύ καλή σχέση», δήλωσε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι φίλος του.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο