Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Ντ.Πεσκόφ: Στόχος του ΝΑΤΟ η αντιπαράθεση με τη Ρωσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ.Πεσκόφ: Στόχος του ΝΑΤΟ η αντιπαράθεση με τη Ρωσία

Ως «προϊόν του Ψυχρού Πολέμου» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ το Κρεμλίνο, στόχος του οποίου είναι η «αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δε θέλει να παρέμβει στα της Συνόδου Κορυφής της βορειοατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη ανησυχούν ότι θα βρεθούν κάτω από την πίεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαιτεί τον καταμερισμό του οικονομικού βάρους της Συμμαχίας.

«Οι μεταξύ τους διαφορές δεν μας αφορούν. Η σχέση μας με το ΝΑΤΟ είναι σε όλους γνωστή. Αυτή η συμμαχία είναι προϊόν του Ψυχρού Πολέμου και της αντιπαράθεσης που υπήρχε εκείνη την εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντ.Πεσκόφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η Συμμαχία -να διευρυνθεί προς τα σύνορα της Ρωσίας και να αναπτύξει στρατιωτικές υποδομές κοντά στη ρωσική επικράτεια- επιβεβαιώνουν κάθε φορά την ουσία αυτής της συμμαχίας. Πρόσθεσε τέλος, ότι παρ' όλα αυτά η Ρωσία διατηρεί ακόμα «αρκετά μέτριες επαφές» με το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι την ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή ακόμα και από την ίδια την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και υπάρχει και ο Β.Πούτιν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής του περιοδείας λίγο πριν την αναχώρησή του. «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε».

Ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας ανταγωνιστή τον Ρώσο πρόεδρο, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει εάν είναι φίλος ή εχθρός.

Ερωτηθείς για το εάν η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία εν μέσω κρίσης για τα σχέδια του Brexit, ο Ντ.Τραμπ αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτική κρίση αλλά δήλωσε ότι εξαρτάται από τον βρετανικό λαό να αποφασίσει εάν η Μέι θα παραμείνει στην εξουσία.

«Αυτό εξαρτάται από τον λαό. Τα πάω πολύ καλά μαζί της, έχω μια πολύ καλή σχέση», δήλωσε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι φίλος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL