Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης υπόσχεται ο Τ.Ερντογάν εάν επανεκλεγεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης υπόσχεται ο Τ.Ερντογάν εάν επανεκλεγεί

Την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, υπό την έρεση της επανεκλογής, του ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι θα επιβληθεί και πάλι αν η χώρα αντιμετωπίσει επιπλέον απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τον Ιούλιο του 2016 και θα αρθεί αν επανεκλεγεί στις 24 Ιουνίου.

«Αν συνεχίσω αυτή την αποστολή και μετά τις 24 Ιουνίου, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, Θεού θέλοντος, είναι να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι την καταργούμε πλήρως ώστε να μην επανέλθει. Θα πάρουμε όσο αυστηρά μέτρα χρειαστεί ξανά σε περίπτωση τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στον Τούρκο πρόεδρο και στην κυβέρνηση να παρακάμπτουν το κοινοβούλιο κατά την έγκριση νέων νόμων και να αναστέλλουν δικαιώματα και ελευθερίες.

Κηρύχθηκε λίγο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και από τότε παρατείνεται κάθε τρεις μήνες.

Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ένας αντίστοιχος αριθμός δημόσιων υπαλλήλων έχουν απολυθεί, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Δεκάδες ΜΜΕ έχουν κλείσει και δημοσιογράφοι και ακτιβιστές έχουν συλληφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τ.Ερντογάν δήλωσε τον Απρίλιο πως οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να καλωσορίζουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή τις προφυλάσσει από την τρομοκρατία και αποτρέπει τις απεργίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL