Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
“Ο Τραμπ δεν θα διστάσει να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Ο Τραμπ δεν θα διστάσει να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν”

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι διατεθειμένος να ακυρώσει την άνευ προηγουμένου σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, μερικές ημέρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ έθεσε υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή της συνάντησης.

Ο Πενς διεμήνυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος από μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν το να νομίσει πως μπορεί να χειραγωγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Πενς, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής του που δημοσιοποίησε το Fox. Ερωτηθείς εάν ο Τραμπ θα έφθανε στο σημείο να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απάντησε «αναμφίβολα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πενς δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί πως έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, επισήμανε όμως πως η στρατιωτική επιλογή δεν έχει αποκλειστεί για αυτήν.

«Είδαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες», είπε ο Πενς στο Fox ερωτηθείς για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο. Μολαταύτα, όταν ερωτήθηκε εάν η στρατιωτική επιλογή συνεχίζει να βρίσκεται «στο τραπέζι» για την αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απάντησε «λοιπόν, δεν είχε φύγει ποτέ» από το τραπέζι.

Ο Πενς υπενθύμισε ότι ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές πως η κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί η Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικά όπλα και να απειλεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην περιοχή της Ασίας.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας με διπλωματικά μέσα και ελπίζει να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Αργότερα σήμερα ο Τραμπ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL