Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανακαλούν τους πρεσβευτές τους από τη Βενεζουέλα οι χώρες της Ομάδας της Λίμα

ΑΜΠΕ

Στην Ομάδα της Λίμα περιλαμβάνονται το Περού, η Αργεντινή, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Χιλή, ο Παναμάς, η Παραγουάη, η Αγία Λουκία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα, η Γουιάνα και η Γουατεμάλα

Στην ανάκληση των πρεσβευτών τους στην Βενεζουέλα προχωρούν οι 14 χώρες της Ομάδας της Λίμα καθώς εν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των προεδρικών εκλογών που διενεργήθηκαν την Κυριακή και ανέδειξαν τον Νικολάς Μαδούρο.

Οι 14 χώρες της Ομάδας της Λίμα, στην οποία μετέχουν χώρες της Λατινικής Αμερικής συν τον Καναδά, εξέδωσαν σήμερα δήλωση στην οποία αναφέρουν πως δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των εκλογών εν μέσω κατηγοριών για παρατυπίες.

Στην Ομάδα της Λίμα περιλαμβάνονται το Περού, η Αργεντινή, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Χιλή, ο Παναμάς, η Παραγουάη, η Αγία Λουκία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα, η Γουιάνα και η Γουατεμάλα.

Στη δήλωση αναφέρεται πως οι χώρες θα ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από το Καράκας για διαβουλεύσεις.

Ο Ν.Μαδούρο επανεξελέγη για μια νέα εξαετή θητεία στην προεδρία, όμως οι κύριοι αντίπαλοί του επέκριναν τις εκλογές καταγγέλλοντας μαζικές παρατυπίες σε μια διαδικασία την οποία οι επικριτές καταδίκασαν ως «φάρσα για να υποστηριχθεί μια δικτατορία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια