Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
ΗΠΑ: Αισιοδοξία για την πραγματοποίηση της συνόδου κορυφής με τη Β.Κορέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για την πραγματοποίηση της συνόδου κορυφής με τη Β.Κορέα

Ο Λευκός Οίκος διατηρεί πάντα «την ελπίδα» ότι η σύνοδος κορυφής μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιηθεί, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ για ακύρωση, δήλωσε η εκπρόσωπός της αμερικανικής κυβέρνησης, Σάρα Σάντερς.

«Διατηρούμε πάντα την ελπίδα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ενεργούμε σε αυτή την κατεύθυνση.Την ίδια στιγμή έχουμε συνείδηση του γεγονότος πως μπορεί να είναι δύσκολες συνομιλίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Παράλληλα, η Σ.Σάντερς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για τη συνάντηση κορυφής και, «αν γίνει θα είναι πολύ καλά, αν όχι, θα δούμε». Επιπρόσθετα, ξεκαθάρισε πως, αν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με την Πιονγκγιάνγκ, «θα συνεχιστεί η τρέχουσα άσκηση μέγιστης πίεσης».

Νωρίτερα, η Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε συνάντηση υψηλού επιπέδου με τη Ν.Κορέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται αυτές τις ημέρες από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.

«Ο Ντ.Τραμπείναι ο πλέον σταθερός διαπραγματευτής που υπάρχει. Είναι έτοιμος να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, η ομάδα του είναι έτοιμη να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις», εκτίμησε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η Β.Κορέα απείλησε να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής, αν η Ουάσινγκτον επιδιώξει εξαναγκασμό μονομερούς αποκήρυξης του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Η ιστορική σύνοδος κορυφής, αναμένεται να διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL