Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Τρεις νεκροί από σφοδρές καταιγίδες στις ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρεις νεκροί από σφοδρές καταιγίδες στις ΗΠΑ

Τρρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωη τους ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις σφοδρές καταιγίδες συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Ώρες αφότου οι καταιγίδες έριξαν γραμμές ηλεκτροδότησης και δένδρα στην περιοχή, περίπου 360.000 άνθρωποι στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρζι, το Κονέτικατ, την Πενσιλβάνια και τη Δυτική Βιρτζίνια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρέυμα.

Σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά ή καθυστέρησαν την έναρξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι οδηγοί που θα κινηθούν σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη θα αντιμετωπίσουν κατά τόπους πυκνή ομίχλη, ενώ δρομολόγια του μετρό της Νέας Υόρκης ματαιώθηκαν ή σημειώνουν καθυστερήσεις.

Στη διάρκεια των χθεσινοβραδινών καταιγίδων, ένα 11χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από πτώση δένδρου σε σταθμευμένο αυτοκίνητο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο Νιούμπεργκ της Νέας Υόρκης. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά επεισόδια στο Κοντέτικατ, όταν δένδρα έπεσαν στα οχήματά τους, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τοπικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μεταδίδουν εικόνες δένδρων πεσμένων σε αυτοκίνητα και σπίτια, οχήματα βυθισμένα στο νερό.

Υπήρξαν περισσότερες από 100 αναφορές για χαλαζόπτωση σε Πολιτείες μεταξύ των οποίων το Οχάιο, η Πενσιλβάνια, η Νέα Υόρκη και το Κονέτικατ, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές κομητείες της νοτιοανατολικής Νέας Υόρκης και ανέπτυξε μέλη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν.

Αξιωματούχοι στο Μπρούκφιλντ του Κονέτικατ κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση καταστροφής και είπαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να μπορέσουν να εκτιμήσουν τις ζημιές.

«Υπάρχουν εκατοντάδες δένδρα, στύλοι και γραμμές ηλεκτροδότησης που έχουν πέσει. Αποφύγετε όλα τα δένδρα και τους στύλους, καθώς μπορεί να υπάρχουν σ' αυτούς ηλεκτρικά καλώδια σε λειτουργία», ανέφερε στο Facbook η αστυνομία του Μπρουκφιλντ.

Χθες Τρίτη περισσότερες από 500 πτήσεις ματαιώθηκαν στα τρία μεγάλα αεροδρόμια, που εξυπηρετούν την περιοχή της Νέας Υόρκης, και περισσότερες από 100 στο αεροδρόμιο Logan International της Βοστώνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL