Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απονέμονται τα βραβεία Πούλιτζερ

ΑΜΠΕ

Τα βραβεία Πούλιτζερ αναζητούν τις καλύτερες δημοσιογραφικές δουλειές του 2017 σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Υπάρχουν 14 κατηγορίες για ρεπορτάζ, φωτογραφία, κριτική και αρθρογραφία. Στον τομέα των τεχνών, βραβεία απονέμονται σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της επιστημονικής φαντασίας, του δράματος και της μουσικής

Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών των φετινών βραβείων Πούλιτζερ, που αποτελούν την ύψιστη διάκριση για τους δημοσιογράφους. Η ανακοίνωση θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Τα βραβεία Πούλιτζερ αναζητούν τις καλύτερες δημοσιογραφικές δουλειές του 2017 σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Υπάρχουν 14 κατηγορίες για ρεπορτάζ, φωτογραφία, κριτική και αρθρογραφία. Στον τομέα των τεχνών, βραβεία απονέμονται σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της επιστημονικής φαντασίας, του δράματος και της μουσικής.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά βραβεία δόθηκαν το 1917. Ένα από αυτά απονεμήθηκε στην εφημερίδα New York Tribune για άρθρο της σε σχέση με την πρώτη επέτειο από τη βύθιση του Λουζιτάνια. Την ίδια χρονιά, οι δύο κόρες της υπέρμαχου της κατάργησης της θανατικής ποινής Τζούλια Γουόρντ Χόου, τιμήθηκαν με βραβείο για τη συγγραφή της βιογραφίας της μητέρας τους. Οι δύο γυναίκες έδωσαν μάχη σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και ο λογοτεχνικός κόσμος ανδροκρατούνταν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις