Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Χ.Νασράλα: Ιστορικό λάθος του Ισραήλ οι βομβαρδισμοί εναντίον ιρανικών δυνάμεων στη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ.Νασράλα: Ιστορικό λάθος του Ισραήλ οι βομβαρδισμοί εναντίον ιρανικών δυνάμεων στη Συρία

Φωτογραφία αρχείου

Το Ισραήλ διέπραξε ιστορικό σφάλμα πραγματοποιώντας στις 9 Απριλίου αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου στη Συρία, ήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, γεγονός, όπως σημειώνει ο ίδιος, φέρνει το Ισραήλ σε ευθεία σύγκρουση με το Ιράν. 

«Οι Ισραλινοί πρέπει να ξέρουν ότι διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος, ότι τέθηκαν από μόνοι τους σε ευθεία σύγκρουση με το Ιράν» πλήττοντας την αεροπορική βάση T4, στην επαρχία Χομς στη Συρία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ.Νασράλα.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις ειδικές δυνάμεις του ιρανικού καθεστώτος πρόσθεσε ότι «είναι κάτι χωρίς προηγούμενο εδώ και 7 χρόνια. Το Ισραήλ να βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκονται στη Συρία». «Αποτελεί γεγονός - σημείο καμπής για την κατάσταση στην περιοχή».

Ισραήλ και Συρία, βρίσκονται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών δυσχεραίνονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι Χεζμπολάχ και Ιράν, δύο εχθρικές δυνάμεις για το Ισραήλ, πολεμούν στο πλευρό του συριακού καθεστώτος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Ισραήλ έπληξε το ίδιο αεροδρόμιο υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ιρανική βάση» από την οποία είχε απογειωθεί ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέρασε στον εναέριο χώρο του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL