Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για μια συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για μια συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν κάποια συγκεκριμένα σχέδια για μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, που μόλις επανεξελέγη για άλλη μια εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο.

"Δεν υπαγορεύουμε το πώς λειτουργούν οι άλλες χώρες. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Πούτιν εξελέγη στη χώρα του" είπε η Σάντερς όταν ρωτήθηκε, με αφορμή δηλώσεις Αμερικανών βουλευτών περί "νοθείας" στις ρωσικές εκλογές, αν ο Τραμπ πιστεύει πως αυτή η εκλογική διαδικασία ήταν δίκαιη και ελεύθερη. Το θέμα "δεν συζητήθηκε στο σημερινό τηλεφώνημα", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και άφησε να εννοηθεί ότι συζήτησαν μια πιθανή συνάντησή τους.

"Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση και πιστεύω ότι θα πιθανότατα θα συναντηθούμε στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον" είπε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι στα θέματα που ενδέχεται να τεθούν προς συζήτηση είναι η κούρσα των εξοπλισμών, η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα.
 
"Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών. Όπως θα ξέρετε, έκανε (σ.σ. ο Πούτιν) μια δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν είναι καλό πράγμα", πρόσθεσε ο Τραμπ διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν "μακράν η ισχυρότερη δύναμη" από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL