Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Μόσχα ελπίζει σε εποικοδομητικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον και μετά την αποπομπή του Τίλερσον

Eurokinissi

Η Μόσχα δεν συνδέεται κατ' ουδένα τρόπο με τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας είναι αβάσιμες

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια εποικοδομητική και νηφάλια προσέγγιση στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ μετά την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον χθες Τρίτη έπειτα από μια σειρά δημόσιων διαφωνιών σχετικά με την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και του Ιράν και αντικατέστησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον πιστό του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε πως οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε τόσο χαμηλό σημείο ώστε είναι απίθανο να επιδεινωθούν.

Εξάλλου ο Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα δεν συνδέεται κατ' ουδένα τρόπο με τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας είναι αβάσιμες.

Η Ρωσία παραμένει ανοικτή για να συνεργαστεί με τη βρετανική έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, όμως ενδεχόμενα μέτρα του Λονδίνου εναντίον της Μόσχας θα προκαλέσουν μια απάντηση, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει ποια θα είναι η απάντηση αυτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο