Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αργεντινή: 5 εκ. δολάρια για τον εντοπισμό του χαμένου υποβρυχίου

ΑΜΠΕ

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αποζημίωση ύψους 5 εκ. δολαρίων σε όποιον καταφέρει να βρει το σκάφος το οποίο παραμένει άφαντο από την 15η Νοεμβρίου

Αδυνατώντας να εντοπίσει, το υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού, το οποίο παραμένει άφαντο από την 15η Νοεμβρίου μαζί με το 44μελές πλήρωμά του, η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αποζημίωση ύψους 5 εκ. δολαρίων σε όποιον καταφέρει να βρει το σκάφος.

Η αποζημίωση των 98 εκ. πέσο, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας, θα καταβληθεί «στο πρόσωπο που θα δώσει κάποια πληροφορία ή χρήσιμα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στο να βρεθεί το ακριβές σημείο του υποβρυχίου» Σαν Χουάν.

Το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής συνεχίζει τις έρευνες με περιορισμένα μέσα και η κυβέρνηση ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πείσει τις ιδιωτικές εταιρείες να συνδράμουν στις έρευνες.

Περισσότερες από 10 χώρες έχουν κινητοποιηθεί για την εύρεση του υποβρυχίου, το οποίο πιθανόν βυθίστηκε σε απόσταση 400 χλμ από τις ακτές της Παταγονίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό, αφού εξέπεμψε σήμα για βλάβη στο σύστημα μπαταριών του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια