Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκρηξη οργής στα παλαιστινιακά εδάφη (Video)

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών -Τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες

Σκληρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην Παλαιστίνη μετά την ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες, στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, έντεκα Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών και άλλοι 20 από πλαστικές. Ένας από τους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι διαδηλωτές καίνε φωτογραφίες και ομοιώματα του Αμερικανού προέδρου, ενώ φωνάζουν συνθήματα όπως «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Παλαιστινίων» και «Θάνατος στην Αμερική! Θάνατος στον Τραμπ!».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ενισχύει με νέες δυνάμεις τα στρατεύματά του που βρίσκονται στη Δυτική Όχθη για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις, ενώ θα παραταχθούν κι άλλοι στρατιώτες, ενώ τάγματα θα μείνουν σε επιφυλακή στο πλαίσιο των μέτρων «για την πρόληψη νέων εξελίξεων».

Σε νέα ιντιφάντα καλεί η Χαμάς

Στο μεταξύ, σε νέα εξέγερση κατά του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, μετά τη μονομερή αναγνώριση από τον Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Θα πρέπει να ζητήσουμε να αρχίσει μια ιντιφάντα απέναντι στον σιωνιστή εχθρό και να δουλέψουμε γι' αυτήν», ανέφερε σε ομιλία του στη Γάζα ο ηγέτης της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια.

Ο ίδιος, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο ηγέτης της οργάνωσης, κάλεσε τους Παλαιστίνιους, τους μουσουλμάνους και τους Άραβες να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά της απόφασης των ΗΠΑ την Παρασκευή, την οποία αποκάλεσε «ημέρα οργής».

«Η 8η Δεκεμβρίου ας είναι η πρώτη ημέρα της ιντιφάντα εναντίον του κατακτητή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα τα σχόλια