Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυστραλία: Ιστορική απόφαση νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων

ΑΜΠΕ

"Ημέρα αγάπης" σήμερα για τη χώρα, μετά την ιστορική απόφαση του κοινοβουλίου να υιοθετήσει τον νόμο για τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας υιοθέτησε σήμερα τον νόμο για τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, λαμβάνοντας μια ιστορική απόφαση σε μια χώρα, στην οποία σε ορισμένες πολιτείες η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα μέχρι πριν από περίπου 20 χρόνια.

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο κοινοβούλιο, οι βουλευτές, οι οποίοι παραμέρισαν τις πιέσεις των συντηρητικών για την προστασία όσων αρνούνται για θρησκευτικούς λόγους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πρόσωπα του ιδίου φύλου, κουνούσαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και αγκαλιάζονταν, υπό τις έντονες επευφημίες του κόσμου που παρακολουθούσε την ψηφοφορία.

Λιγότεροι από 5 από τους 150 βουλευτές ψήφισαν κατά του νόμου.

"Τι ημέρα. Τι ημέρα αγάπης, ισότητας, σεβασμού", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ. "(...) Είναι ώρα για περισσότερους γάμους", πρόσθεσε, ενώ νωρίτερα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο ένας πολιτικός έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του του ιδίου φύλου.

Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος αυτός απομένει τώρα να υπογραφεί από τον γενικό κυβερνήτη και εκπρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Αυστραλία Πίτερ Κόσγκροβ, το οποίο θα γίνει εντός των προσεχών ημερών και καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας για την έκδοση των αδειών από το κράτος, οι πρώτοι νόμιμοι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων θα γίνουν τον Ιανουάριο.

"Κέρδισε η αγάπη, είναι ώρα να ανοίξουμε σαμπάνιες", δήλωσε ο βουλευτής των Πρασίνων Άνταμ Μπαντ.

Οι Αυστραλοί είχαν εγκρίνει κατά συντριπτική πλειοψηφία τον γάμο μεταξύ των προσώπων του ίδιου φύλου σε μια δημόσια διαβούλευση που έγινε με την υποβολή ψήφων μέσω ταχυδρομείου και είχε διοργανωθεί από την εθνική στατιστική υπηρεσία. Το νομοσχέδιο είχε στη συνέχεια περάσει εύκολα από τη Γερουσία με 43 ψήφους υπέρ έναντι 12 κατά τον περασμένο μήνα.

Με την υιοθέτηση του νόμου αυτού η Αυστραλία γίνεται το 26ο κράτος που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ των προσώπων του ίδιου φύλου, σε μια ιστορική εξέλιξη για μια χώρα όπου σε ορισμένες πολιτείες η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα έως το 1997.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια