Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
«Επαίσχυντη η απόφαση Τραμπ να επανεντάξει τη Β.Κορέα στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Επαίσχυντη η απόφαση Τραμπ να επανεντάξει τη Β.Κορέα στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία»

«Σοβαρή πρόκληση και επιθετική παραβίαση» χαρακτήρισε η Βόρεια Κορέα την απόφαση Τραμπ να την επανεντάξει στην λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση «επαίσχυντη συμπεριφορά» εκ μέρους του Ντ.Τραμπ διαψεύδοντας ότι η χώρα του εμπλέκεται στην τρομοκρατία.

Ο ίδιος αποκάλεσε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ «ένα ακόμη εργαλείο του αμερικανικού απολυταρχισμού που μπορεί να εντάσσει ή να αφαιρεί ανά πάσα στιγμή κάποια χώρα από τη λίστα ανάλογα με τα συμφέροντά του».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι το μόνο που κατάφερε είναι να ενισχύσει την δέσμευση της Β.Κορέας για διατήρηση του πυρηνικού της οπλοστασίου. «Οι ΗΠΑ θα λογοδοτήσουν για όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή την αυθάδη πρόκληση προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος ενέταξε εκ νέου τη Β.Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, επιστρέφοντας από την 12ήμερη περιοδεία σε πέντε ασιατικές χώρες και στη διάρκεια της οποίας έθεσε ως κυρίαρχο θέμα τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της χώρας.

«Πέραν του ότι απειλεί τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή, η Β.Κορέα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας, περιλαμβανομένων των δολοφονιών στο έδαφος ξένης χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντ.Τραμπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL