Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Ντοκιμαντέρ για τον πρώτο Αφροαμερικανό δήμαρχο της Νέας Υόρκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντοκιμαντέρ για τον πρώτο Αφροαμερικανό δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Ντοκιμαντέρ για τον πρώτο και μοναδικό Αφροαμερικανό δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Ντίνκινς με τίτλο «RUN DND», βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που θα εστιάζει στις μέρες που ο Ντ.Ντίκινς ήταν υποψήφιος και στην περίοδο που ανέλαβε τα δημαρχιακά του καθήκοντα θα προβληθεί αύριο για πρώτη φορά σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνουν ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Ντίκινς, Κεν Σάνσαϊν και η σύζυγός του Νάνσι Χολάντερ κα ο δικηγόρος, Σιντ Νταβίντοφ.

Σκηνοθετημένο από την πρώην βοηθό του Ντέιβιντ Ντίνκινς, Λόρα Χαρτ το «Run DND» επιδιώκει να καταγράψει τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες και τα σημεία ανάφλεξης, όπως τα είδαν σημαντικοί πολιτικοί, οι συνεργάτες τους, δημοσιογράφοι, πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 1990 έως το 1993, σύμφωνα με το Page Six.

«Βλέπω τη Νέα Υόρκη ως ένα πανέμορφο μωσαϊκό φυλών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, εθνικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού», είχε δηλώσει στην ομιλία του την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

Οι φυλετικές ταραχές στην περιοχή Κράουν Χάιτς στο Μπρούκλιν το 1991 με αντιμαχόμενες πλευρές από τη μία ΑφροΑμερικανούς και κατοίκους με καταγωγή από την Καραϊβική και Χασιδικούς Εβραίους από την άλλη που ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου λίγο μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα του στοίχισαν δεύτερη δημαρχιακή θητεία.

Ο Ντ.Ντίνκις, που είχε εκλεγεί με την υπόσχεση να συμφιλιώσει μια φυλετικά χωρισμένη πόλη, ανέλαβε την ευθύνη επειδή άφησε την αναταραχή να κλιμακωθεί για αρκετές ημέρες. Ο δήμαρχος είχε παραδεχθεί ότι έπρεπε να είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να τερματίσει τη βία νωρίτερα απ' ό,τι έκανε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL