Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιούνκερ: "Αστείο" τα περί εξόδου της αγγλικής γλώσσας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Αργά αλλά σταθερά, τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη», είχε δηλώσει ο Γιούνκερ τον Μάιο σε συνέδριο στη Φλωρεντία μιλώντας στα αγγλικά και μετά συνέχισε στα γαλλικά προκαλώντας χειροκροτήματα στο ακροατήριό του

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απλώς αστειευόταν όταν είχε πει πως η αγγλική γλώσσα οδεύει προς την έξοδο από την Ευρώπη εξαιτίας του Brexit, δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

«Αργά αλλά σταθερά, τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη», είχε δηλώσει ο Γιούνκερ τον Μάιο σε συνέδριο στη Φλωρεντία μιλώντας στα αγγλικά και μετά συνέχισε στα γαλλικά προκαλώντας χειροκροτήματα στο ακροατήριό του.

Ερωτηθείς σήμερα αν τα γαλλικά θα είναι πράγματι η μελλοντική γλώσσα της Ευρώπης, ο Γιούνκερ απάντησε στα αγγλικά: «Είναι πάντα επικίνδυνο να κάνει κανείς αστεία μ' αυτό».

«Έκανα μια ομιλία τον Μάιο στη Φλωρεντία και είπα πως, καθώς τα αγγλικά σιγά-σιγά εξαφανίζονται από την Ευρώπη, θα μιλήσω στα γαλλικά. Οι Γάλλοι χάρηκαν. Οι Βρετανοί -- δέχθηκα έναν οχετό από την άλλη όχθη της Μάγχης», είπε σε φοιτητές στην πατρίδα του, το Λουξεμβούργο.

Το Brexit έχει δημιουργήσει ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη μελλοντική θέση της αγγλικής γλώσσας μέσα στην ΕΕ καθώς, αφού αποχωρήσει η Βρετανία, δεν θα είναι η επίσημη γλώσσα κανενός κράτους μέλους της Ένωσης.

Η αγγλική είναι μητρική γλώσσα στην Ιρλανδία και τη Μάλτα, όμως κάθε χώρα μπορεί να ορίσει μόνο μία γλώσσα για να χρησιμοποιεί στην ΕΕ και οι χώρες αυτές έχουν επιλέξει την γκαελική και τη μαλτεζική αντιστοίχως.

Η ΕΕ αναγνωρίζει 24 επίσημες γλώσσες και τρεις --αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά-- ως γλώσσες εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το κάρο της Ν.Δ. έχει κολλήσει στη λάσπη

Όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο, τόσο ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις 21 Αυγούστου και τη λήξη των προγραμμάτων. Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της ξεκινώντας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο