Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί πως ο Τραμπ “θα πληρώσει ακριβά” την ομιλία του στον ΟΗΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί πως ο Τραμπ “θα πληρώσει ακριβά” την ομιλία του στον ΟΗΕ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες έκανε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια - μάλλον σπάνια - ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Αυτή ήταν η πιο απερίφραστη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα. Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

Ο Κιμ ανέφερε πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει», χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Αυτή δεν ήταν η μόνη βιτριολική αναφορά του στον Τραμπ: πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας», και ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».

Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο παρομοίασε τον Αμερικανό πρόεδρο με «σκυλί που γαβγίζει» κρίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να απειλήσει τη χώρα του.

Ο Κιμ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό στο σημερινό του μήνυμα, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL