Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Νέα άρνηση του Μ.Φλιν σε κλήτευση της Γερουσίας για την έρευνα ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα άρνηση του Μ.Φλιν σε κλήτευση της Γερουσίας για την έρευνα ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές

Την άρνησή του να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, επανέλαβε πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, σε νέο αίτημα που του έγινε από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, σύμφωνα με το CNN.

Ο Φλίν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με κλήτευση που του είχε γίνει από την Γερουσία τον Μάιο, επικαλούμενος την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων του. Πρόσφατα, η επιτροπή επανέλαβε το αίτημά της, αλλά ο Φλιν αρνήθηκε και πάλι.

Παράλληλα, η επιτροπή της Γερουσίας ζητάει την κατάθεση του Τραμπ, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλιν παραιτήθηκε από τον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, μετά το μείζον θέμα που προκλήθηκε γύρω από συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκεί Κίσλιακ.

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει δεχτεί κλήτευση εκτός από τη Γερουσία και από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διεξάγει ξεχωριστή έρευνα για την ίδια υπόθεση.

Μάλιστα ο Φλιν έχει συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον των δύο επιτροπών υπό τον όρο να του εξασφαλιστεί απαλλαγή από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, πρόταση την οποία απέρριψαν και οι δύο επιτροπές.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πηγές στη Γερουσία δήλωσαν ότι η επιτροπή έχει ζητήσει τα έγγραφα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Φλιν, ενώ η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ασχολείται με την υπόθεση δεν έχει ακόμη απευθύνει παρόμοιο αίτημα.

Σύμφωνα με το CNN, τον Ιούνιο, ο Φλιν παρέδωσε έγγραφα 600 σελίδων στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, μεταξύ των οποίων, έγγραφα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, και προσωπικά, «επί τη βάσει συγκεκριμένου αιτήματος της επιτροπής».

Η παράδοση των εγγράφων έγινε μετά από δύο κλητεύσεις της επιτροπής στις επιχειρήσεις του Τραμπ και αφού ο ίδιος είχε επικαλεστεί την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL