Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.3°C17.4°C
3 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
0 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Την Κυριακή αναμένεται να «χτυπήσει» τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Κυριακή αναμένεται να «χτυπήσει» τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα

«Ο κυκλώνας Ίρμα συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ είτε στη Φλόριντα είτε σε άλλες νοτιοανατολικές Πολιτείες», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Μπροκ Λονγκ προειδοποιώντας ότι τμήματα της Φλόριντα μπορεί να μην έχουν ηλεκτρικό για ημέρες και ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο.

Στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ανακοίνωσε πως στα γαλλικά νησιά της Καραϊβικής ο Ίρμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ενώ άλλοι επτά αγνοούνται.

Οι εννέα θάνατοι σημειώθηκαν στα νησιά Άγιος Μαρτίνος και Άγιος Βαρθολομαίος που σαρώθηκαν από τον κυκλώνα.

Ο Ίρμα βρισκόταν σήμερα το πρωί σε απόσταση περίπου 800 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, αφού πέρασε από τις βόρειες ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Αϊτής και έπληξε τα νησιά Τερκς και Κέικος.

Ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» κυκλώνας εξασθένησε σήμερα το πρωί και έπεσε από την κατηγορία 5, στο 4, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 250 χλμ/ώρα.

Κατευθύνεται προς τις Μπαχάμες, όπου αναμένεται να προκαλέσει κύματα έξι μέτρων, πριν κινηθεί προς την Κούβα και φτάσει την Κυριακή στη νότια Φλόριντα.

Στο Μαϊάμι, εκατοντάδες κάτοικοι σχημάτισαν ουρές στα καταστήματα και στα πρατήρια βενζίνης. Στο Μαϊάμι-Φορτ Λόντερντεϊλ οι ελλείψεις βενζίνης επιδεινώθηκαν χθες, καθώς οι πωλήσεις ήταν πενταπλάσιες από το συνηθισμένο.

Στο Παλμ Μπιτς, εκδόθηκε εντολή για την εκκένωση της παραλιακής ζώνης.

Η υποχρεωτική εκκένωση της ακτής της Τζόρτζια στον Ατλαντικό πρόκειται να αρχίσει αύριο, δήλωσε ο κυβερνήτης Νέιθαν Ντιλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL