Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Το Πεκίνο τονίζει τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση του θέματος με τη Βόρεια Κορέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Πεκίνο τονίζει τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση του θέματος με τη Βόρεια Κορέα

Υψηλόβαθμος κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως ο διάλογος είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την κορεατική χερσόνησο.

Ο Φαν Γκανγκλόνγκ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνάντηση που είχε με τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, αρχηγό του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Φαν κάλεσε την αμερικανική πλευρά να εργαστεί με την Κίνα προς αυτή την κατεύθυνση και να βρεθεί μια λύση στο θέμα των πυρηνικών, καθώς και για την ειρήνη και την ασφάλεια στη χερσόνησο.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ο Φαν υπέδειξε την αρνητική επίδραση μιας δράσης των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας.

Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε με τους ομολόγους μας των ΗΠΑ προκειμένου να εφαρμόσουμε τη συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες, και να εγχύσουμε θετική ενέργεια συνολικά στις σινο-αμερικανικές σχέσεις με στρατιωτική συνεργασία, είπε ο Φαν.

Ο Ντάνφορντ είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών πρέπει να αναβαθμίσουν τις ανταλλαγές, να μειώσουν τους κακούς υπολογισμούς ή την τριβή και να διαχειριστούν τους κινδύνους προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερή ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων.

Ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ακόμη από την πλευρά του πως «αξιόπιστες και εφικτές στρατιωτικές επιλογές» είναι έτοιμες απέναντι στη Βόρεια Κορέα αλλά υπογράμμισε πως «είναι δυνατή» μια ειρηνική επίλυση της κρίσης.

«Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι να επιτρέψουμε (στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν) να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνική γόμωση που να μπορούν να απειλήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και να συνεχίσουν να απειλούν την περιοχή», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL