Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης και προφυλακίσεις στο πλαίσιο έρευνας για το πραξικόπημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης και προφυλακίσεις στο πλαίσιο έρευνας για το πραξικόπημα

Εννέα άνθρωποι προφυλακίστηκαν χθες στο πλαίσιο έρευνας για τις σχέσεις ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης και το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι υπέθαλψε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή.

Ειδικότερα, το Ανατολή μετέδωσε πως εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στις 10 Αυγούστου σε βάρος 35 νυν ή πρώην συνεργατών μέσων ενημέρωσης και ένδεκα εξ αυτών συνελήφθησαν. Στη συνέχεια, δύο από τους συλληφθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και εννέα προφυλακίσθηκαν για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Μεταξύ των φυλακισθέντων περιλαμβάνονται ο Μπουράκ Εκιτζί, υπεύθυνος του ιστότοπου της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας BirGun, αλλά επίσης ο Γιασίρ Καγιά, πρώην διευθυντής ενημέρωσης του τηλεοπτικού δικτύου της ποδοσφαιρικής ομάδας Φενερμπαχτσέ, διευκρινίζει η εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι αρχές υποψιάζονται πως οι 35 ύποπτοι είχαν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ByLock, την οποία η Άγκυρα θεωρεί πως είναι το εργαλείο επικοινωνίας των υπόπτων για το πραξικόπημα.

Επίσης, σύμφωνα με το CNN Turk, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 70 πρώην υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που κατηγορούνται κι αυτοί για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Σημειώνεται ότι οι οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας καταγγέλλουν τις τακτικές προσβολές αυτής της ελευθερίας εκ μέρους των τουρκικών αρχών, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL