Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΗΠΑ: Στα χέρια της αστυνομίας δύο υποστηρικτές του Ερντογάν για τα επεισόδια στην τουρκική πρεσβεία

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου, σημειώθηκαν συμπλοκές έξω από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας και του Ερντογάν. Οι Σ.Ναρίν και Ε.Γιλντιρίμ κατηγορούνται για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα

Δύο Αμερικανούς τουρκικής καταγωγής οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο να χτυπούν και να κλοτσούν Κούρδους διαδηλωτές στο πλευρό των ανδρών ασφαλείας του Τ.Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο, συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου, σημειώθηκαν συμπλοκές έξω από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας και του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσινγκτον ο Σινάν Ναρίν, κάτοικος Βιρτζίνια, και ο Εγιούπ Γιλντιρίμ, κάτοικος Νιού Τζέρσεϊ, κατηγορούνται για βίαιη επίθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times, οι αμερικανικές αρχές σκοπεύουν να ασκήσουν κατηγορίες σε 12 ακόμα μέλη της φρουράς του Τούρκου προέδρου.

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι NYT φαίνονται οι Σ.Ναρίν και Ε.Γιλντιρίμ να κλοτσούν επανειλημμένα διαδηλωτή. Στο ίδιο δημοσίευα αναφέρεται ότι οι τουρκικής καταγωγής Αμερικανοί κατηγορούνται για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. 

Eyup Yildirim Kicking Woman from Papa Giorgio on Vimeo.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο