Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Ιράκ / Ιράκ: "Χειρουργικό" πλήγμα, μακελειό αμάχων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιράκ / Ιράκ: "Χειρουργικό" πλήγμα, μακελειό αμάχων

Η κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ παραδέχτηκε χθες ότι μια αεροπορική επιδρομή της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στη Μοσούλη με στόχο την εξόντωση δύο ελεύθερων σκοπευτών του ISIS κατέληξε στον θάνατο τουλάχιστον 105 αμάχων τον περασμένο Μάρτιο.

O αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά μαχητικά στάλθηκαν στην περιοχή έπειτα από αίτημα του ιρακινού στρατού και χρησιμοποίησαν όπλα "υψηλής ακρίβειας". Παρ' όλα αυτά, η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις, αφού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CentCom, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τοποθετήσει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στο κτήριο που χτυπήθηκε από τους πυραύλους.

Το πολυόροφο κτήριο κατέρρευσε σκοτώνοντας όλους τους ενοίκους των κάτω ορόφων, ενώ θύματα υπήρξαν και σε γειτονικά κτήρια. Ανακοινώνοντας το πόρισμα της σχετικής έρευνας, ο αμερικανικός στρατός κατέληξε στο μάλλον περίεργο συμπέρασμα πως οι σχεδιαστές της επιδρομής "δεν μπορούσαν να προβλέψουν την παρουσία αμάχων στο κτήριο πριν από την εμπλοκή".

Σημειώνεται ότι τα πρώτα 24ωρα μετά την επίθεση τα ιρακινά ΜΜΕ είχαν αναφερθεί σε τουλάχιστον 200 νεκρούς από τον βομβαρδισμό. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τους τελευταίους μήνες τη Μοσούλη, καθώς εντείνονται οι μάχες για την ανακατάληψη της πόλης από τον ιρακινό στρατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL