Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
ΗΠΑ: Δεν πάει στην Επιτροπή της Γερουσίας ο Μ.Φλιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Δεν πάει στην Επιτροπή της Γερουσίας ο Μ.Φλιν

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, δεν θα ανταποκριθεί στην κλήτευση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας που ερευνά την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και τις σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του Ντ.Τραμπ με τη Μόσχα, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μ.Φλιν θα επικαλεστεί την Πέμπτη Τροπολογία, που του δίνει το δικαίωμα να μην αυτοενοχοποιηθεί.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας είχε ζητήσει από τον Φλιν να της παραδώσει μια σειρά από έγγραφα με μια επιστολή που του απηύθυνε στις 28 Απριλίου αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξαν τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα επιχείρησε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμιξη.

Ο πρώην σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Φεβρουάριο καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε συναντηθεί με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ και παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο διπλωμάτη.

Την περασμένη εβδομάδα το Reuters αποκάλυψε ότι ο Φλιν και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχαν έρθει σε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους καθώς και άλλωμ ατόμων που διατηρούν σχέσεις με το Κρεμλίνο τουλάχιστον 18 φορές κατά τους επτά μήνες που προηγήθηκαν των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Φλιν έχει παραδεχθεί ότι ήταν σύμβουλος, επί πληρωμή, της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL