Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Συρία: Έξι νεκροί στην αεροπορική βάση από την αμερικανική επίθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συρία: Έξι νεκροί στην αεροπορική βάση από την αμερικανική επίθεση

Ο συριακός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων και εκτεταμένες υλικές ζημιές, όμως πρόσθεσε ότι θα απαντήσει συνεχίζοντας την εκστρατεία του για την «εξάλειψη της τρομοκρατίας» και την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας σε όλη τη Συρία.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του συριακού στρατού χαρακτηρίζει τα σημερινά πλήγματα «κατάφωρη επίθεση», επισημαίνοντας ότι κατέστησε τις ΗΠΑ «εταίρο» του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου αλ Νόσρα και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση αυτή «υπονομεύει την επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που διεξάγει ο Συριακός Αραβικός Στρατός».

«Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση αυτή με την πρόφαση ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου ο συριακός στρατός υπογράμμισε ότι τα αμερικανικά πλήγματα «στέλνουν τα λάθος μηνύματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο μέλλον, όποτε αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης».

Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters- Xinhua

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL