Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ρωσία: Στο χειρότερο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρωσία: Στο χειρότερο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ

Οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ είναι στο «χειρότερο» τους επίπεδο, αλλά η Ρωσία ευελπιστεί ακόμη ότι θα υπάρξει ένας διάλογος στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού πάνω στα διμερή και διεθνή ζητήματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλτίνα Ματβιγιένκο με αφορμή την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις σε μια σειρά επιχειρήσεις της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις αυτές «δεν θα επηρεάσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων μας», οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν επιτυχώς. Η Ματβιγιένκο, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε «πολύ χαμηλό επίπεδο, δεν υπάρχει χειρότερο, είναι μια πολύ κακή ένδειξη». Σύμφωνα με την ίδια, οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «δεν εξηγούν τίποτα και είναι ακατανόητο ποια πολιτική θα ακολουθήσουν περαιτέρω οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, η οποία είχε διατελέσει κατά το παρελθόν πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, σημείωσε ωστόσο ότι η Ρωσία «ελπίζει ότι θα υπάρξει διάλογος στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού, όσον αφορά τα διμερή και διεθνή ζητήματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ- Ria Novosti

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL