Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Πακιστάν: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής του ΔΣ τράπεζας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πακιστάν: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής του ΔΣ τράπεζας

Η Σίμα Κάμιλ είναι η πρώτη γυναίκα η οποία διορίστηκε για πρώτη φορά διοικητής μεγάλης εμπορικής τράπεζας στο Πακιστάν, μια χώρα στην οποία σπανίζουν οι γυναίκες που κατέχουν υψηλές θέσεις ευθύνης.

Η ίδια, μέχρι τώρα ήταν αντιπρόεδρος της United Bank Limited (UBL), της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας του Πακιστάν, αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου τη διοίκησή.

«Είναι η πρώτη διοικήτρια εμπορικής τράπεζας στο Πακιστάν και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τον τραπεζικό και τον ιδιωτικό τομέα», σχολίασε ο Μουνίρ Καμάλ πρόεδρος του χρηματιστηρίου του Πακιστάν.

Οι γυναίκες στο Πακιστάν προσπαθούν εδώ και δεκαετίες για να προωθήσουν τα δικαιώματά τους, όμως εξακολουθούν να είναι συχνές οι περιπτώσεις εγκλημάτων «τιμής» ή επιθέσεων με οξύ.

Οι διακρίσεις στον χώρο εργασίας και οι παρενοχλήσεις στον δρόμο αποτελούν καθημερινότητα για τις γυναίκες στο Πακιστάν, ενώ λίγες είναι οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τη διοίκηση μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.

Ακόμη και η πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη.

«Τα πράγματα αλλάζουν στο Πακιστάν, ο κόσμος πρέπει να το μάθει», διαβεβαίωσε ο Μ.Καμάλ. Ο ίδιος, αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Σάζια Σιέντ, η οποία τέθηκε το 2016 επικεφαλής της Unilever στο Πακιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL