Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Πακιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Τσαρσάντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Τσαρσάντα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα εναντίον δικαστικού μεγάρου στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Τρεις καμικάζι προσπάθησαν να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο. Ένας εξ αυτών σκοτώθηκε και ο άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ιζακ Χαν, αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο τρίτος δράστης, τον οποίο αναζητούσε για ένα διάστημα η αστυνομία στο εσωτερικό του κτιρίου, σκοτώθηκε 20 λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στο προάστιο Τάνγκι της πόλης Τσαρσάντα «την ώρα αιχμής».

Ο απολογισμός είναι «πέντε νεκροί και 15 τραυματίες», δήλωσε ο Σουχάιλ Χάλιντ διοικητής της αστυνομίας της Τσαρσάντα.

«Η αστυνομία βρισκόταν ήδη σε εγρήγορση διότι είχαμε πληροφορίες για μια πιθανή απειλή στο δικαστικό μέγαρο της Τάνγκι», πρόσθεσε.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών και έριξαν χειροβομβίδες για να καταφέρουν να εισέλθουν στο κτίριο, σημείωσε ο Χάλιντ. «Πυροτεχνουργοί μας είπαν ότι κάθε καμικάζι φορούσε ένα γιλέκο με 7 με 8 κιλά εκρηκτικών. Η αστυνομία πολέμησε γενναία και έσωσε τη Τσαρσάντα από μια μεγάλη καταστροφή», τόνισε.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζαμάατ-ουρ- Άχραρ, ενός παρακλαδιού των Πακιστανών Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Πρόσφατα η οργάνωσης ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια επιχείρηση εναντίον πολλών στόχων στο Πακιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL