Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ξεπέρασε τα όρια η Τουρκία - Συνελήφθη ο ανταποκριτής της Die Welt
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεπέρασε τα όρια η Τουρκία - Συνελήφθη ο ανταποκριτής της Die Welt

O ανταποκριτής στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο Ντενίζ Γιουτζέλ, κρατείται από την τουρκική αστυνομία από την Τρίτη, γνωστοποίησε την Παρασκευή η συντακτική ομάδα της εφημερίδας.

Ο 43χρονος δημοσιογράφος, αναζητείτο από την αστυνομία εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Γιουτζέλ προσήλθε την Τρίτη στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στα ερωτήματα των ερευνητών» γράφει η εφημερίδα στο ιστότοπό της.

«Οι αρχές τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση (προσωπικών) δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα» επισημαίνει η Die Wel.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, άλλοι 6 δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με αυτήν την υπόθεση έχουν συλληφθεί, τρεις εξ αυτών παραμένουν υπό κράτηση.

«Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο ζήτημα του σεβασμού του Κράτους Δικαίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η έντιμη επαλήθευση (των γεγονότων) θα αποδείξει την αθωότητά του» τόνισε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ουλφ Πόσαρτ, επισημαίνοντας ότι ο γερμανοτουρκικής καταγωγής δημοσιογράφος παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ απηύθυνε έκκληση για την αποφυλάκισή του.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και δεν έχουν προς το παρόν δικαστεί, 170 ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL