Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Τουρκία: Ψηφίστηκαν άλλες τέσσερις συνταγματικές τροποποιήσεις από το Κοινοβούλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Ψηφίστηκαν άλλες τέσσερις συνταγματικές τροποποιήσεις από το Κοινοβούλιο

Ένα βήμα πιο κοντά στην ψήφιση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την άσκηση της προεδρικής εξουσίας από τον Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται η Τουρκία, καθώς το Κοινοβούλιο στη διάρκεια της νύχτας ενέκρινε άλλες τέσσερις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν υπερεξουσίες στον Ερντογάν εδραιώνοντας τον αυταρχισμό στην άσκηση της εξουσίας. Ο Ερντογάν θα μπορεί να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2029, μετά την ψήφιση των τροποποιήσεων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι οι τροποποιήσεις θα ενισχύσουν τη σταθερότητα της κυβερνητικής ηγεσίας, αποφεύγοντας την επιστροφή στις ευαίσθητες πολιτικά κυβερνήσεις συνεργασίας του παρελθόντος.

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης η ανεξάρτητη βουλευτής, Αϊλίν Ναζλιάκα έβαλε χειροπέδες στα χέρια της, ενώ ήταν στο βήμα του Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, προκαλώντας αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL