Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
ΗΠΑ: "Φρούριο” η Ουάσιγκτον για τη σημερινή ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: "Φρούριο” η Ουάσιγκτον για τη σημερινή ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί λαμβάνουν θέσεις στους δρόμους γύρω από κέντρο της Ουάσιγκτον, ενώ η πρόσβαση στους κεντρικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας έχει αποκλειστεί, καθώς η πόλη προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τους διαδηλωτές που θα εκδηλώσουν την αντίθεσή τους, στην προεδρική εκλογή του.

Οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι περίπου 900.000 άνθρωποι θα φτάσουν στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, αλλά και το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον, με θέα προς το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή της ορκωμοσίας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της κεντρικής οδού (Pennsylvania Avenue) μέχρι το Λευκό Οίκο.

Από την άλλη μεριά, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα μία ομάδα οργανώσεων με ακτιβιστές για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, με αφορμή τα προεκλογικά σχόλια του Τραμπ για τις γυναίκες, τους παράτυπους μετανάστες, αλλά και τους μουσουλμάνους. Οι διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε κεντρικές περιοχές της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ, από την πλευρά τους, αναμένεται ότι θα κατακλύσουν τους δρόμους γύρω από το κέντρο της Ουάσιγκτον, προκειμένου να εκδηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους, στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, που ορκίζεται σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL