Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Τραυματίες από πυροβολισμούς σε αμερικάνικο κολλέγιο στο Μεξικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραυματίες από πυροβολισμούς σε αμερικάνικο κολλέγιο στο Μεξικό

Ένας έφηβος που φέρεται να έπασχε από κατάθλιψη άνοιξε πυρ στο Αμερικανικό κολέγιο στο βόρειο Μεξικό σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρεις σπουδαστές και έναν εκπαιδευτικό, προτού στρέψει το όπλο εναντίον του και πυροβοληθεί στο πιγούνι, σε μια «πρωτόγνωρη» επίθεση, όπως την χαρακτήρισαν αξιωματούχοι, η οποία καταγράφθηκε σε βίντεο.

Τοπικά ΜΜΕ είχαν νωρίτερα κάνει λόγο για 3 νεκρούς στο περιστατικό.
 
Ο Άλντο Φάσκι, εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Νουέβο Λεόν, γνωστοποίησε ότι ένας 15χρονος μαθητής εισέβαλε στο Colegio Americano del Noreste κρατώντας ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά 3 από τα θύματα και τον ίδιο.

«Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον ανήλικο να βγάζει το όπλο, να πυροβολεί τον εκπαιδευτικό και κατόπιν άλλο ένα παιδί» δήλωσε ο Φάσκι σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.
 
«Στέκεται εκεί για λίγο, στοχοθετεί κι άλλους σπουδαστές και λίγα λεπτά μετά ανοίγει πυρ. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τα κίνητρά του».

Στις εικόνες που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις έξω από τον ιδιωτικό σχολείο, που περιλαμβάνει νηπιαγωγείο, δημοτικό και λύκειο και βρίσκεται νότια της πόλης Μοντερέι.

Ο Φάσκι είπε επίσης ότι ένας 15χρονος τραυματίστηκε από σφαίρα στο χέρι και δύο 14χρονοι είναι επίσης τραυματίες. Δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων.

Ο Μεξικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο δράστης είχε λάβει αγωγή για κατάθλιψη και ήταν οπλισμένος με ένα 22αρι πυροβόλο που έφερε από το σπίτι του.
Ο Όσκαρ Αμποϊτες, εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στο Νουέβο Λεόν, δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τρεις άνθρωποι να κείτονται στο πάτωμα μιας τάξης. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν έχει διασταυρώσει την γνησιότητα των φωτογραφιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL