Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ρωσία: «Φίλος της Μόσχας» ο Φρανσουά Φιγιόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρωσία: «Φίλος της Μόσχας» ο Φρανσουά Φιγιόν

«Φίλο της Μόσχας» χαρακτηρίζει ο ρωσικός Τύπος στο σύνολό του, τον γάλλο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των προκριματικών της δεξιάς στη Γαλλία, καθώς τον θεωρούν ικανό να αποκαταστήσει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η οικονομική εφημερίδα Vedomosti χαρακτηρίζει έτσι τον πρώην πρωθυπουργό «φιλορώσο υποψήφιο» στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος έχει ένα πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής «πιο ισορροπημένο» απ' αυτό του αντιπάλου του, του Αλέν Ζιπέ, ο οποίος είναι από την πλευρά του ένας «ατλαντιστής υπό προϋποθέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 έκανε από την πλευρά του λόγο για έναν «νέο πολιτικό σεισμό» έπειτα από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Επισήμανε πως ο Φιγιόν, «ευνοϊκός έναντι της Ρωσίας», είχε συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ήταν στα πράγματα «δύο ή τρεις φορές τον χρόνο, τον γνωρίζει καλά και μιλούν μάλιστα μεταξύ τους στον ενικό».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Gazeta.ru βλέπει από την πλευρά της ένα «γαλλικό ριμέικ του Ντόναλντ Τραμπ» επισημαίνοντας πως μια νίκη του Φρανσουά Φιγιόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές «θα ήταν ό,τι πρέπει για τη Μόσχα». Ο ιστότοπος υπογραμμίζει ωστόσο πως ο Νικολά Σαρκοζί θεωρούνταν «ο πιο πρακτικός υποψήφιος για το Κρεμλίνο», καθώς είχε ανακοινώσει δημοσίως πως, αν εκλεγόταν, θα αποκαθιστούσε καλές σχέσεις με τη Μόσχα.

«Για τις μελλοντικές εκλογές, η Ρωσία δεν βάζει όλα τα αυγά της στο ίδιο καλάθι και διατηρεί παράλληλα επαφές με την κύρια ανταγωνίστρια των Ρεπουμπλικανών, την Μαρίν Λεπέν», η οποία θεωρείται επίσης πως βρίσκεται κοντά στη Μόσχα, υπενθυμίζει η εφημερίδα.

Το περιοδικό Expert, αφού χαιρετίζει την επίδοση «του φίλου Φρανσουά», αναφέρει από την πλευρά του πως «σχηματίζεται μια εξαιρετικά ευεργετική για τη Ρωσία τάση»: η ανάδυση μιας γενιάς ηγετών που είναι περισσότερο «ευνοϊκοί» έναντι της Μόσχας και είναι ικανοί «να δημιουργήσουν μια ρωγμή στην κοινή θέση της Δύσης» σχετικά με τη Ρωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL