Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Εκεχειρία ή απλά παύση στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκεχειρία ή απλά παύση στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία;

Σε ισχύ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων πολιτοφυλάκων που επιχειρούν στην περιοχή της Τζαραμπλούς στην βόρεια Συρία, δήλωσε ο Σαρφάν Νταρουίς, εκπρόσωπος του κουρδικού στρατιωτικού συμβουλίου της Μανμπίζ, που έχει συμμαχήσει με τις SDF.

Ωστόσο, ένας διοικητής σε μία από τις οργανώσεις των Σύρων ανταρτών που φέρουν την στήριξη της Τουρκίας και έχουν συγκρουστεί με οργανώσεις των SDF νότια της Τζαραμπλούς, διέψευσε ότι υπάρχει εκεχειρία, υποστηρίζοντας πως σημειώθηκε μια παύση της στρατιωτικής επιχείρησης. "Δεν υπάρχει καμία εκεχειρία και καμία κατάπαυση των εχθροπραξιών. Αλλά σταμάτησαν οι επιχειρήσεις για κάποιο διάστημα", τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η επανεκκίνηση της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της Centcom, της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, ο συνταγματάρχης Τζον Τόμας είχε δηλώσει πως "τις τελευταίες ώρες λάβαμε διαβεβαιώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι θα σταματήσουν να στοχεύουν η μία την άλλη και θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL