Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ινδία: Πάνω από 50 νεκροί από τους μουσώνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ινδία: Πάνω από 50 νεκροί από τους μουσώνες

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές των μουσώνων είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι αυτήν την εβδομάδα στην ανατολική Ινδία, την ώρα που οι ζωές εκατομμυρίων άλλων έχουν πληγεί από την άνοδο των υδάτων, σύμφωνα με τις αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ποτάμια υπερχείλισαν και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα σε χωριά στο κρατίδιο Ασάμ (βορειοανατολικά), όπου τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάτ Σινχ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

«Η κατάσταση στο μέτωπο των πλημμυρών είναι πραγματικά ζοφερή. Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάστημα 7 ημερών και 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους από την πόλη Γκουγουαχάτι.

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουμε βοήθεια στους πολίτες» υπογράμμισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι ο στρατός και ο υπηρεσίες διάσωσης κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

«Περίπου 60 σκάφη έχουν σπεύσει για τη διάσωση των πολιτών» σημείωσε.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στηθεί κατά μήκος των δρόμων και στους λόφους.

Πλημμύρες σάρωσαν και το κρατίδιο Μπιχάρ (βορειοανατολικά) όπου 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Στο Νεπάλ, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 90 ανθρώπων, ενώ εκατομμύρια κάτοικοι ζουν σε επισφαλείς κατοικίες μετά τον σφοδρό σεισμό του 2015 όπου σχεδόν 9.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL