Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Για στήριξη στους πραξικοπηματίες κατηγορεί Αμερικανό στρατηγό στην Τουρκία, ο Ερντογάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για στήριξη στους πραξικοπηματίες κατηγορεί Αμερικανό στρατηγό στην Τουρκία, ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Παρασκευή τον Αμερικανό στρατηγό Τζόζεφ Βότελ, ο διοικητή της Centcom -αμερικανική δύναμη που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή- ότι "παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών" επειδή δήλωσε ότι φοβάται πως οι εκκαθαρίσεις που είναι σε εξέλιξη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να έχουν συνέπειες στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

"Παίρνετε το μέρος των πραξικοπηματιών αντί να υπερασπίζεστε μια χώρα που απέτρεψε την απόπειρα πραξικοπήματος" είπε ο Ερντογάν μετά την τελετή που οργανώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης του στρατού το οποίο βομβαρδίστηκε από τους πραξικοπηματίες τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου και σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι.

"Αυτός που υποκίνησε το πραξικόπημα βρίσκεται ήδη στη χώρα σας και τον τρέφετε", πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζόζεφ Βότελ όταν ρωτήθηκε αν κάποια από τα στελέχη του τουρκικού στρατού με τα οποία συνομιλεί η Ουάσινγκτον έχουν συλληφθεί, απάντησε: "Ναι, πιστεύω ότι ορισμένοι είναι στη φυλακή".

Στην ομιλία του στο κέντρο μελετών Aspen ο στρατηγός υπογράμμισε πάντως ότι η Τουρκία είναι για τις ΗΠΑ ένας πολύ σημαντικός εταίρος στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL