Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Κύπρος: Τέλος Σεπτεμβρίου η δίκη Βγενόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύπρος: Τέλος Σεπτεμβρίου η δίκη Βγενόπουλου

Καταχωρήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας το κατηγορητήριο για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο καταβλήθηκε το 2007 από την εταιρεία Focus προς την εταιρεία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Η παραπομπή στο Κακουργιοδικείο ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου

Kατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου, είναι η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου, ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants ως νομικό πρόσωπο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Φόλε και η Focus Maritime Corp, ως νομικό πρόσωπο.

Για τους κατηγορούμενους που βρίσκονται στην Ελλάδα θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για επίδοση των κλήσεων μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι δεν εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, τότε θα εκδοθούν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με  ανακοίνωση, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο «και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς».

Επίσης, ανέφερε: “Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας λόγω υποτιθέμενης δωροδοκίας του πρώην διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος έλαβε μετά την αποχώρηση από τα καθήκοντα του το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από πελάτη της Λαϊκής Τράπεζας κατ' ισχυρισμόν του για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Με την υπόθεση αυτή δεν έχω καμία σχέση και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς. Επίσης η υπόθεση αυτή, αρμοδιότητος της ελληνικής δικαιοσύνης, έχει ήδη κριθεί με τη διάταξη της εισαγγελέως εφετών κας Τσατάνη, η οποία την αρχειοθέτησε επειδή δεν προέκυψαν καν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων από Έλληνες πολίτες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL