Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
ΗΠΑ: Απόλυση 3 καθηγητών για υβριστικά σχόλια σε μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Απόλυση 3 καθηγητών για υβριστικά σχόλια σε μαθητές

Τρεις εκπαιδευτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας διαρροής ιδιωτικών συνομιλιών μέσω Slack στις οποίες μιλούσαν προσβλητικά για μαθητές τους και τους γονείς των.

Η διαρροή έγινε από καθηγητή του σχολείο ο οποίος κατάφερε να υποκλέψει τις συνομιλίες.

Στα μηνύματά τους οι τρεις καθηγητές του Γυμνασίου Μπλακστόουν Βάλεϊ Πρεπ χρησιμοποιούσαν σκληρή γλώσσα για ορισμένους από τους μαθητές τους, αποκαλώντας τους «ηλίθιους» και «αποβράσματα» και κοροϊδεύοντας τις σχολικές τους επιδόσεις.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Providence Journal», η οποία και έβγαλε στη δημοσιότητα το θέμα, οι καθηγητές δεν αρκούνταν να εκτοξεύουν προσβολές μόνο κατά των μαθητών τους αλλά επιτίθεντο και κατά των γονέων τους.

Ο διευθυντής του σχολείου, Τζέρεμι Τσιαπέτα, ανακοίνωσε ότι οι καθηγητές απομακρύνθηκαν από το σχολείο μετά από εσωτερική έρευνα που διεξήχθη αφότου διέρρευσαν τα screenshots με τις συνομιλίες.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, πολλά από τα σχόλια είναι ιδιαίτερα προσβλητικά και αποκρουστικά», έγραψε ο ίδιος σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε στη σχολική κοινότητα και η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο. «Οι γονείς δείχνουν εμπιστοσύνη στους καθηγητές των παιδιών τους και αυτή η εμπιστοσύνη, στην προκειμένη περίπτωση, παραβιάστηκε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL