Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παλαιστίνη: Ενα 11χρονο παιδί νεκρό, από πυρά Ισραηλινών στη Χεβρώνα

φωτο αρχείου

Ο Γιουσέφ αλ Ανάτι είπε ότι ο 11χρονος ανιψιός του Χαλίλ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών παρότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια που ξέσπασαν κοντά στην πόλη της Χεβρώνας.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα ένα παιδί, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν νεαροί διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε συγγενής του παιδιού που ήταν παρών στο συμβάν. Ο Γιουσέφ αλ Ανάτι είπε ότι ο 11χρονος ανιψιός του Χαλίλ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών παρότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια που ξέσπασαν κοντά στην πόλη της ΧεβρώναςΤο αγόρι διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και σύμφωνα με τις νοσοκομειακές αρχές είχε δεχτεί αληθινή σφαίρα στην πλάτη.

"Ο Χαλίλ στεκόταν μακριά και σε απόσταση κάποια παιδιά πέταγαν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ξαφνικά ο Χαλίλ κατέρρευσε και εμείς τρέξαμε προς το μέρος του, ήταν γεμάτος αίματα", είπε στο "Ρόιτερς" ο αλ Ανάτι.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος

Στο Κάιρο οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν για την επείγουσα σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου, αύριο Δευτέρα, με θέμα την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία είχε δηλώσει ότι πιθανόν θα αποχωρούσε σήμερα από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου αν το Ισραήλ δεν συμφωνούσε να επιστρέψει, άνευ όρων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία μακράς διάρκειας στη Λωρίδα της Γάζας όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς. Οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές στο Κάιρο αρνήθηκαν να παρατείνουν την 72ωρη εκεχειρία που έληξε την Παρασκευή λέγοντας ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αιτήματά τους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο