Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πακιστάν : Δολοφονία αρμόδιου εισαγγελέα έρευνας δολοφονίας της Μπεναζίρ Μπούτο

Ο ειδικός εισαγγελέας, αρμόδιος για την έρευνα της δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, για την οποία ο πρώην πρόεδρος της χώρας Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε πολλές σφαίρες από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι του. Οι ένοπλοι γάζωσαν με 12 σφαίρες το αυτοκίνητο του Ζουλφικάρ σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία μιας συνοικίας της πρωτεύουσας. Ο εισαγγελέας που είχε αναχωρήσει από τον σπίτι του στο Ισλαμαμπάντ, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Γιουσούφ.

Ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε και μια περαστική σκοτώθηκε. "Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε τον αυτοκίνητό του. Έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια περαστική", πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Ο ειδικός εισαγγελέας μετέβαινε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνάς (FIA) σε μια νέα ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της Μπούτο, στο δικαστήριο που εξετάσει υποθέσεις τρομοκρατίας στην πόλη Ραβαλπίντι, τη δίδυμη πόλη του Ισλαμαμπάντ. Στην πόλη αυτή δολοφονήθηκε η Μπεναζίρ Μπούτο στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ ηγείτο αντιπροσωπείας του κόμματός της, του Λαϊκού Πακιστανικού Κόμματος (ΡΡΡ) στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας σε μια βομβιστική επίθεση που οι αρχές είχαν αποδώσει στους Ταλιμπάν.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από αυτές για τις οποίες ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, από τότε που επέστρεψε στη χώρα από την αυτοεξορία του, τον περασμένο μήνα, με την ελπίδα να μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

Η δικαιοσύνη πρόσφατα τού επέβαλε κατ' οίκον περιορισμό έως τις 4 Μαΐου για την ευθύνη του στην υπόθεση της αποπομπής δικαστών το 2007. Την Τρίτη δικαστήριο που εκδικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας, παρέτεινε την προσωρινή του κράτηση έως τις 14 Μαΐου για την υπόθεση της δολοφονίας Μπούτο.

"Ο στρατηγός Μουσάραφ" είναι ύποπτος γιατί δεν εγγυήθηκε επαρκώς την ασφάλεια της Μπούτο, είχε δηλώσει ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ.

Τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά, ουδείς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της Μπούτο, ο γιός της οποίας, ο 24χρονος Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, ηγείται σήμερα της προεκλογικής εκστρατείας του ΡΡΡ αλλά αποφεύγει τις μεγάλες πολυπληθείς συγκεντρώσεις για λόγους ασφαλείας.

Η υποψηφιότητα στις εκλογές του Μουσάραφ, που κατέλαβε την εξουσία το 1999 με στρατιωτικό πραξικόπημα και παρέμεινε πρόεδρος της χώρας έως το 2008 οπότε και παραιτήθηκε, απορρίφθηκε από την εκλογική επιτροπή η οποία κρίνει ότι ο υποψήφιος "παραβίασε το Σύνταγμα", κυρίως στην υπόθεση της αποπομπής των δικαστών την εποχή που κυβερνούσε τη μόνη μουσουλμανική χώρα που είναι εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις