Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ινδία-βιασμοί: "Κάτι φρικτό συμβαίνει στην κοινωνία μας", δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Σαλμάν Χουρσίντ, δήλωσε σήμερα πως πρέπει να αφουγκραστούμε την οργή του ινδικού λαού, η οποία αναζωπυρώθηκε μετά τον βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού και παραδέχτηκε πως "κάτι φρικτό συμβαίνει στην κοινωνία μας".

Η απαγωγή και ο βιασμός επί σχεδόν δύο ημέρες της πεντάχρονης στο Νέο Δελχί την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε νέο κύμα οργισμένων αντιδράσεων των Ινδών, μετά τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο 23χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στην ινδική πρωτεύουσα κυρίως εναντίον της αστυνομίας, την οποία κατηγορούν ότι δεν λαμβάνει σοβαρά τις καταγγελίες των θυμάτων βιασμών.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο NDTV, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι αρχές της χώρας θα πρέπει να ακούν αυτό που έχουν να πουν οι διαδηλωτές, αντί να στρέφονται εναντίον τους όπως συμβαίνει συνήθως.

"Πρέπει να θεωρήσουμε τις διαδηλώσεις αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσής μας προς την δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να εκνευριζόμαστε όταν κάποιος διαδηλώνει...πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία την οργή του λαού", πρόσθεσε.

"Κάτι φρικτό συμβαίνει στην κοινωνία μας. Πρέπει να το αναλύσουμε, να το μελετήσουμε και να το κρίνουμε", κατέληξε ο Χουρσίντ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις