Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Συνάντηση Σαμαρά-Αναστασιάδη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Σαμαρά-Αναστασιάδη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου

φωτογραφία αρχείου

Με αντικείμενο της συζήτησης τις εξελίξεις στο Κυπριακό συναντώνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στη διαβούλευση συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη σύσκεψη που είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Λευκωσία, ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι πως το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό "ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά". Όπως ανέφερε, υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για μία ουσιαστική, κοινή διακήρυξη που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μόλις επιστρέψει στην Κύπρο θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει σε βάθος για το αληθές, όπως είπε, περιεχόμενο της κοινής διακήρυξης.

Από την πλευρά της, η τουρκοκυπριακή πλευρά δηλώνει ότι αναμένει να ξεκαθαρίσει η στάση της ελληνοκυπριακής, ώστε οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν ξανά το συντομότερο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL