Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Σαουδική Αραβία: / Σαουδική Αραβία: Φονικός σκοταδισμός...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαουδική Αραβία: / Σαουδική Αραβία: Φονικός σκοταδισμός...

Μια φοιτήτρια στη Σαουδική Αραβία έχασε χθες τη ζωή της από καρδιακή προσβολή καθώς στελέχη της διοίκησης του πανεπιστημίου αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε άνδρες τραυματιοφορείς, που έφτασαν επιτόπου με ασθενοφόρο, να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα "Οκάζ", η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του "Πανεπιστημίου βασιλιάς Σαούντ" στο Ριάντ υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 11.00, την ώρα που βρισκόταν σε αίθουσα, ωστόσο το διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου καθυστέρησε τους νοσοκόμους επί δύο ώρες.

Το προσωπικό υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο του πανεπιστημίου διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτήρια του ιδρύματος που προορίζονται για τις γυναίκες.

Η Σαουδική Αραβία ασκεί πολιτική διαχωρισμού των φύλων σε σχεδόν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, βάσει της ιδιαίτερα αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου στη χώρα αυτή.

Το 2002, σε ανάλογο περιστατικό στη Μέκκα, 15 μαθήτριες είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά επειδή η θρησκευτική αστυνομία δεν τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν το κτήριο γιατί δεν ήταν σωστά ντυμένες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL