Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ελβάν υπεραμύνθηκε τον αυστηρότερο έλεγχο του Διαδικτύου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ελβάν υπεραμύνθηκε τον αυστηρότερο έλεγχο του Διαδικτύου

Ο τούρκος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Λουτφί Ελβάν υπεραμύνθηκε σήμερα των τροποποιήσεων στον αμφιλεγόμενο νόμο που υιοθετήθηκε χθες Τετάρτη από το κοινοβούλιο και αφορά την ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου στο Διαδίκτυο, εκτιμώντας «άδικες» τις επικρίσεις ότι «σκοτώνει τις ελευθερίες».

«Είναι άδικο να θεωρούμε τα μέτρα αυτά λογοκρισία, ή απαγορεύσεις», δήλωσε ο Ελβάν. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαντήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις καταγγελίες ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα μιας επίθεσης στην ιδιωτική του ζωή, παρεμβαίνοντας σε διάστημα τεσσάρων ωρών (. . .) χωρίς να απαιτείται ένα πλήθος γραφειοκρατικών διαδικασιών», εξήγησε ο Τούρκος υπουργός. «Κάποιος έχει μπει στο σπίτι σας, τράβηξε ένα βίντεο και το ανέβασε στο Διαδίκτυο, τι θα κάνετε;», διερωτήθηκε ο Ελβάν. «Πρέπει πρώτα να καλέσετε τον πάροχό σας, να περιμένετε δύο ημέρες, στη συνέχεια να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη η οποία θα λάβει μια απόφαση έπειτα από τρεις ημέρες», πρόσθεσε ο υπουργός, όμως «στο μεσοδιάστημα το βίντεο αυτό θα έχει κάνει ήδη τον γύρο το κόσμου».

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αργά χθες τροποποιήσεις στο νόμο του 2007 που ρυθμίζει τη χρήση του Διαδικτύου, βάσει των οποίων η κυβερνητική αρχή τηλεπικοινωνιών (TIB) μπορεί να εμποδίζει την πρόσβαση, χωρίς δικαστική εντολή, σε ιστότοπους που «παραβιάζουν την ιδιωτικότητα» ή δημοσιεύουν περιεχόμενο που κρίνεται «προσβλητικό» ή ότι «κάνει διακρίσεις». Επίσης επιτρέπεται στην TIB να διατηρεί για δύο χρόνια πληροφορίες για το ιστορικό κάθε χρήστης και τις σελίδες που είχε επισκεφθεί στο Διαδίκτυο. Η τουρκική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη «λογοκρισία» που επιβάλλεται μέσω του νόμου από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα την «ανησυχία» της για τις τροποποιήσεις αυτές και κάλεσε την Άγκυρα να τις «αναθεωρήσει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL