Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Βοσνία: Τουλάχιστον 14 τραυματίες σε διαδήλωση εξοργισμένων εργαζόμενων εταιρειών υπό πτώχευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βοσνία: Τουλάχιστον 14 τραυματίες σε διαδήλωση εξοργισμένων εργαζόμενων εταιρειών υπό πτώχευση

Δεκατέσσερις άνθρωποι, διαδηλωτές και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σήμερα στη Βοσνία κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης που οργάνωσαν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό καθεστώς πτώχευσης, ενώ 22 διαδηλωτές συνελήφθησαν, είπαν αστυνομικές πηγές. «Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά, όπως και 4 συμμετέχοντες στη διαδήλωση» δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο Ίζουντιν Σάριτς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 600 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τούζλα, στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν το πλήθος των διαδηλωτών επιχείρησε να καταλάβει χωρίς επιτυχία ένα κτίριο, όπου στεγάζεται η έδρα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι διαδηλωτές κατηγορούν τις αρχές ότι ιδιωτικοποίησαν με δόλο τις μέχρι πρότινος δημόσιες επιχειρήσεις όπου εργάζονταν, οι οποίες τώρα αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς τους εδώ και πολλούς μήνες.

Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις της βιομηχανίας των χημικών. «Δεν αντέχω πια. Δεν έχω τίποτα να φάω!» φώναξε ένας διαδηλωτής, ο Τζέβαντ Μεχμέντοβιτς, σε ρεπορτάζ που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση. Το ποσοστό ανεργίας στη Βοσνία ανέρχεται σε πάνω από 44%. Ο μέσος μισθός βρίσκεται στα 420 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL