Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Θύματα χάκερ στο Twitter Μπιλ Γκέιτς και Μπάρακ Ομπάμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θύματα χάκερ στο Twitter Μπιλ Γκέιτς και Μπάρακ Ομπάμα

Κακόβουλες επιθέσεις από χάκερ δέχθηκαν οι επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter επιφανών Αμερικανών πολιτικών, επιχειρηματιών και εταιρειών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μπλοκάρει για λίγη ώρα τους λογαριασμούς. Σύμφωνα με την Twitter Inc, συνολικά 130 ήταν οι λογαριασμοί που δέχθηκαν κακόβουλες επιθέσεις.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της Twitter και μέσω αυτών σε λογαριασμούς προσωπικοτήτων, όπως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, η σταρ της ριάλιτι TV Κιμ Καρντάσιαν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ.

Οι άγνωστοι, χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των διάσημων προσώπων, υπόσχονταν να διπλασιάσουν τα λεφτά των υποψήφιων θυμάτων τους, με την αγορά bitcoins.

Η Twitter ανέφερε πως οι χάκερ κατάφεραν να ελέγξουν ένα «μικρό υποσύνολο» των λογαριασμών που έβαλαν στόχο και έστειλαν μηνύματα από αυτούς.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως συνεχίζει να ερευνά αν οι δράστες μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα των λογαριασμών που έβαλαν στόχο.

Η Twitter επανέλαβε πως εργάζεται μαζί με τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών αυτών.

Η διεύθυνση του FBI στο Σαν Φρανσίσκο διεξάγει έρευνα για την πειρατεία, ενώ πολλοί βουλευτές στην Ουάσινγκτον ζητούν να δοθούν εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL