Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Βραζιλία: Στη δικαιοσύνη εναντίον του Μπολσονάρου προσφεύγει η Ένωση Τύπου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραζιλία: Στη δικαιοσύνη εναντίον του Μπολσονάρου προσφεύγει η Ένωση Τύπου

Στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του Ζαΐχ Μπολσονάρου προσέφυγε η Ένωση Τύπου της Βραζιλίας επειδή ο πρόεδρος της Βραζιλίας έβγαλε την προστατευτική μάσκα του ενώ παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι μετά το περιστατικό, την Τρίτη, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έθεσαν σε καραντίνα τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, μέχρι να εξεταστούν αν είναι αρνητικοί στον Covid-19.

Στην προσφυγή της, η Ένωση Τύπου υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας διέπραξε τουλάχιστον δύο αδικήματα, καθώς «έθεσε τη ζωή ή την υγεία άλλων ανθρώπων σε άμεσο κίνδυνο» και «δεν εμπόδισε την εξάπλωση μεταδοτικής ασθένειας», και ζητεί από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα να εξετάσει το θέμα για το αν υπάρχει βάσιμος λόγος να προχωρήσει στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 65χρονος ακροδεξιός πρόεδρος τη Βραζιλίας που βρίσκεται σε καραντίνα έχει μια «ακανθώδη σχέση» με τους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι του επιφυλάσσουν «άδικη μεταχείριση» χαρακτηρίζοντας «ψευδείς ειδήσεις» όσα ρεπορτάζ δεν τον ευνοούν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, μετά τις ΗΠΑ, καθώς περισσότεροι από 1,7 εκατ. άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ 68.000 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL