Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Ξεπέρασαν τις 300.000 τα κρούσματα κορωνοϊού, εν μέσω της χαλάρωσης του lockdown στο Περού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεπέρασαν τις 300.000 τα κρούσματα κορωνοϊού, εν μέσω της χαλάρωσης του lockdown στο Περού

Οι αρχές του Περού ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι ξεπεράστηκε το όριο των 300.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τη χώρα των Άνδεων να κατατάσσεται πλέον στην πέμπτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, την ώρα που η κυβέρνηση έχει αρχίσει τη βραδεία διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας.

Στο κράτος αυτό της Λατινικής Αμερικής με 33 εκατομμύρια κατοίκους, το οποίο εξάγει μεγάλες ποσότητες χαλκού και άλλων μεταλλευμάτων, επιβλήθηκε lockdown τον Μάρτιο, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά οι αρχές δυσκολεύτηκαν πολύ να εφαρμόσουν την καραντίνα, την ώρα που ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού υφίστατο βαρύ πλήγμα εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου των μέτρων.

Το Περού κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στην περιφέρεια, πίσω μόνο από τη Βραζιλία (1,6 εκατ.).

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 ανέρχεται σε 10.589 νεκρούς. Πρόκειται για τον 10ο βαρύτερο στον πλανήτη, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς που επέβαλλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία, ειδικά ο τομέας-κλειδί των μεταλλείων. Το Περού κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στην παραγωγή χαλκού στον κόσμο.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.638 στα 302.718, πάντως ο ημερήσιος απολογισμός έχει μειωθεί σε σύγκριση με τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι επαπειλείται αναζωπύρωση, καθώς περισσότεροι πολίτες κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

Τα εμπορικά κέντρα έχουν ήδη ανοίξει ξανά τις πόρτες τους, αν και υποδέχονται αρκετά περιορισμένο αριθμό πελατών, ενώ η κυβέρνηση Βισκάρα προετοιμάζει τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας για την επανέναρξη των αεροπορικών δρομολογίων και των χερσαίων συγκοινωνιών από τα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL