Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Ιράν: Ένταλμα σύλληψης του Ντ.Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιράν: Ένταλμα σύλληψης του Ντ.Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Ένταλμα σύλληψης για τον Ντόναλντ Τραμπ και 35 ακόμα άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί εξέδωσε το Ιράν ζητώντας την εμπλοκή της Interpol, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Αλί Αλκασιμέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο Ιρανός εισαγγελέας σημείωσε ότι τα εντάλματα εκδόθηκαν με τις κατηγορίες φόνου και τρομοκρατικής ενέργειας και πρόσεθσε ότι το Ιράν ζήτησε από την Interpol να εκδώσει "ερυθρά αγγελία" για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους υπόλοιπους 35 φερόμενους ως εμπλεκόμενους στη δολοφονία Σουλεϊμανί.

Ο Α.Αλκασιμέρ πρόσθεσε ότι τα 35 άτομα είναι Αμερικανοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί και άλλοι υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση και μετά τη λήξη της θητείας του Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου, αμερικανικό drone πραγματοποίησε πλήγμα στο Ιράκ με αποτέλεσμα τη δολοφονία του επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, Σουλεϊμανί.

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της κατηγορούσε τον Κ.Σουλεϊμανί ότι ενορχήστρωσε επιθέσεις φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών σε βάρος αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL